Workshop

WORKSHOP I SPANIEN MED NATURFOTOGRAFERNE

IB HELLES OLESEN & HELGE SØRENSEN

Er du vild med at fotografere, og vil du gerne blive endnu bedre? Og drømmer du om de helt store naturoplevelser med både rov- og småfugle? Så tag med på vores eksklusive workshop til to af Spaniens smukkeste og mest fuglerige områder i NOVEMBER 2021. 

Denne workshop har kun 6 deltagere og er designet til dig, der vil have en oplevelse ud over det sædvanlige. Rejsen finder sted fra 13.11 – 20.11, hvor vi først besøger det bjergrige Andalusien med fokus på rovfugle som spansk kejserørn, høgeørn og kongeørn, og herefter går turen til det flade steppeland i Castilla-La Mancha, hvor vi bl.a. skal fotografere spansk kejserørn, blå kærhøg, rød glente og rørhøg.

Turen arrangeres i samarbejde med ejerne af nogle af de bedste fotoskjul i området. Det giver deltagerne mulighed for at tilbringe dagene i professionelle skjul.

I bjergene er der tre ørnearter, duehøg, blåskade, ræv og måske iberisk los, gribbe og stor hornugle. Når vi kommer til lavlandet og Laguna de Taray får vi mulighed for at fotografere arter som spansk kejserørn, høgeørn, blå kærhøg, rørhøg, kirkeugle, trane og småfugle som iberisk stor tornskade, skægmejse, pungmejse, bjergpiber, blåhals og cettisanger.

For at sikre deltagerne optimale fotomuligheder og feedback, har vi valgt at udbyde workshoppen til et hold på kun 6 deltagere. Hver dag fotograferer vi i to skjul og i mindre grupper. 

Det betyder, at den enkelte fotograf får mulighed for at komme i to forskellige fotoskjul pr. dag (dog kun ét på dagen, hvor vi skifter destination) og i alt 11 skjul på turen.   
Skjulene er store og rummelige med plads til 2-6 personer og har toiletfaciliteter. Nogle skjul er uden glas, mens andre har envejsglas.

I løbet af turen vil der være et fagligt program 3 aftener, hvor vi bl.a. ser dagens billeder, og Ib og Helge holder workshops med fokus på Photoshop, Lightroom, raw-konvertering, gode tips og tricks til Nikon- og Canon-udstyr.

På turen bor vi to steder. De første 3 nætter i Andalusiens bjerge tilbringer vi på det lille hyggelige Hostal San Andrés i Adamuz nær Cordoba med fuld pension. Morgenmad serveres på hotellet eller på den nærliggende cafe for dem, der starter i de tidlige skjul. Til frokost er der sandwich i skjulet.

De sidste dage i Laguna de Taray bor vi på et fint hotel i den nærliggende by Villacañas, hvor der også er fuld pension. Herfra kører vi til skjulene efter morgenmaden og medbringer også her frokostpakke med sandwich, vand og frugt.

Alle aftener bliver der serveret en 2-3-retters middag inkl. vin eller øl på hotellet.

13.11.2021 - 20.11.2021

6 PLADSER

SPANIEN

11 FOTOSKJUL

Vi har testet turen og fotoskjulene i november i både 2018 og 2019, og med vores store erfaring fra skjul i hele Europa, er det vores vurdering, at skjulene på denne tur er af højeste kvalitet, yderst velfungerende og meget behagelige at fotografere fra. 

Er du interesseret i at høre mere om turen, dens pris, eller tilmelde dig, er du meget velkommen til at sende en mail til os.

Ib Helles Olesen

Helge Sørensen

OM ARRANGØRERNE

Ib Helles Olesen er lærer, journalist og naturfotograf. Han har været aktiv ornitolog i mere end 40 år og har rejst i store dele af verden Ib er fast skribent på magasinet Fugle & Natur og har skrevet flere artikler om Spanien. Du kan bl.a. se hans arbejde på Instagram: ibhellesolesen, hvor han snart runder 14.000 følgere. 

Helge Sørensen er økonom, underviser og passioneret fuglefotograf. Han blev Årets Naturfotograf i 2010 (NFD) og har vundet en del naturfotokonkurrencer i ind- og udland. Helge leverer fotos til fuglebøger og er også selv forfatter til 2 fuglebøger. Se hans billeder på www.birdphotos.dk