Workshop

Fuglefototur til Spanien med fuglefotograf

HELGE SØRENSEN

Den ultimative fuglefototur til Spanien i maj 2023. Denne tur kombinerer flere alpine miljøer i bjergene i Nordspanien (Crémenes) med fotoskjul i lavlandet ved El Taray. Jeg har booket fotoskjul/guidede ture i 8 dage. På turen er der plads til 5 personer (ud over mig). Pladserne bookes på ”først til mølle basis”. Turen finder sted fra 18.5 – 26.5 2023. Turen er ikke kommerciel og er derfor ikke en pakkerejse.

Vi har først 4 dage i bjergene hvor jeg har forhåndsbooket 6 seancer i skjul og 2 ekskursioner i alpine miljøer. Target-arter på ekskursionerne er Murløber, Snefinke, Lammegrib, Alpeallike, Gemse, Alpejernspurv, Stendrossel, Ringdrossel, Blåhals, Bjergpiber, Markpiber og Klippeværling. Flere af disse arter kan fotograferes på tæt hold, siddende på bjergsiden iført camo. De 6 seancer i skjul er efter flg. arter: Sortspætte, Iberisk Grønspætte, Mellemflagspætte, Vendehals, Tornskader, Gåsegrib, Ådselsgrib, Sort Glente, Kongeørn, Ræv, Biæder, Stenspurv m.fl. I området er der også en god bestand af Bjørn, Ulv og Vild Kat – men det kræver meget held at få dem at se.

I lavlandet ved El Taray har vi 6 seancer i faste fotoskjul og 2 i flydeskjul. De faste skjul er både rovfugleskjul, rørskovskjul og skjul til helt specifikke arter som fx Ellekrage og et skjul i midten af en koloni af lille Tårnfalk. Target-arter i disse faste skjul er: Rødvinget Braksvale, Stylteløber, div. vadefugle, Ellekrage, Spansk Kejserørn, Høgeørn, kærhøge, glenter, Hærfugl, Tamarisksanger, Sydlig Nattergal, Drosselrørsanger, Cettisanger, Huldue og Lille Tårnfalk. I flydeskjul går vi rundt i den lavvandede lagune iført udleverede waders og et flydeskjul. Her kan vi komme helt tæt på Sorthalset og Toppet Lappedykker, Hvidhovedet And, Flamingoer, Hvidskægget Terne, samt diverse måger, terner, vadefugle og hejrer.

De faste skjul har alle envejsglas.

I Crémenes bor vi 4 nætter på enkeltværelser på et lille hotel med fuld pension. Ved El Taray bor vi 4 nætter på enkeltværelser i den nærliggende by Villacañas. Morgenmad er her på hotellet, og frokost plus aftensmad er på lokale restauranter.

VÆRD AT VIDE

Prisen for alle skjul + ekskursioner, enkeltværelse i 8 nætter, samt fuld pension (med 1 drink pr. måltid) er 13.500 dkk og kan enten betales til mig (som så overfører fælles) eller overføres til El Taray. Jeg lejer en stor bil til hele turen (der er 4t kørsel fra Madrid til Crémenes). Omkostninger på ca. 2.500 pr. deltager til udlejningsbil og benzin kommer oven i. (Vi deles om disse billeje/benzin-omk og I kan betale mig dernede).

*Det eneste du selv skal sørge for er fly til og fra Madrid.

*Turen gennemføres ved 4 deltagere inkl. mig.

18.5.2023 - 26.5.2023

5 PLADSER

SPANIEN

Er du interesseret i at høre mere om turen eller tilmelde dig, er du meget velkommen til at sende en mail til Helge.

OM ARRANGØREn

Helge Sørensen er økonom, underviser og passioneret fuglefotograf. Han blev Årets Naturfotograf i 2010 (NFD) og har vundet en del naturfotokonkurrencer i ind- og udland. Helge leverer fotos til fuglebøger og er også selv forfatter til 2 fuglebøger.